12. 9. 2022
Ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje si v pátek převzalo devět místních výrobců na výstavě Zahrada Čech. Značku mohou nově užívat mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám.
Do soutěže se v kraji přihlásilo 51 výrobců s rekordním počtem 243 produktů. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v pátek 9. září ředitel RO Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
LUŽIČAN VARNSDORFSKÉ UZENINY |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
HROBSKÝ SUŠENÝ SALÁM – SRDCE BOHUMIL HOLÝ |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
TVAROH LUDĚK BEDECS |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
KEFÍR Z DRMAL FARMA DRMALY |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
ŽATECKÝ DALAMÁNEK PEKAŘSTVÍ U KROUPŮ |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
MAKOVÝ DORT FAMILY BAKERY |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
KAUBOY STOPRO JABLEČNÝ MOČT Z DIVOKÝHO SEVERU NATUREN |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
HONEY CHERRY MEDOVÉ RAJČE FARMA TUŠIMICE |
0 |
Ostatní |
KRUŠNOHORSKÝ MED KVĚTOVÝ PETR EMINGER |
„Díky ocenění dostala naše značka zpětnou vazbu, že naše píle, pot a slzy nepřišly na zmar. Že jsou tu lidé, kterým záleží na chuti a nešizeném pití. Do budoucna doufáme, že nám ocenění umožní i v této nejisté době být majákem naturální a lahodné chuti pro všechny lidi dobré vůle a svérázných mravů. A nelze nevyjádřit hrdost nad faktem, že se nám podařilo získat Regionální potravinu do našeho krásného krajského města,“ radoval se Štěpán Ren, majitel společnosti Naturen vyrábějící Kauboy stopro jablečný močt právě v Ústí nad Labem.
Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556