Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Ústeckém kraji získaly Regionální potravinu medová rajčata i Kauboy

12. 9. 2022

Ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje si v pátek převzalo devět místních výrobců na výstavě Zahrada Čech. Značku mohou nově užívat mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám.

Do soutěže se v kraji přihlásilo 51 výrobců s rekordním počtem 243 produktů. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v pátek 9. září ředitel RO Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

LUŽIČAN

VARNSDORFSKÉ UZENINY

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

HROBSKÝ SUŠENÝ SALÁM – SRDCE

BOHUMIL HOLÝ

Sýry včetně tvarohu

TVAROH

LUDĚK BEDECS

Mléčné výrobky ostatní

KEFÍR Z DRMAL

FARMA DRMALY

Pekařské výrobky včetně těstovin

ŽATECKÝ DALAMÁNEK

PEKAŘSTVÍ U KROUPŮ

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MAKOVÝ DORT

FAMILY BAKERY

Alkoholické a nealkoholické nápoje

KAUBOY STOPRO JABLEČNÝ MOČT Z DIVOKÝHO SEVERU

NATUREN

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

HONEY CHERRY MEDOVÉ RAJČE

FARMA TUŠIMICE

Ostatní

KRUŠNOHORSKÝ MED KVĚTOVÝ

PETR EMINGER

„Díky ocenění dostala naše značka zpětnou vazbu, že naše píle, pot a slzy nepřišly na zmar. Že jsou tu lidé, kterým záleží na chuti a nešizeném pití. Do budoucna doufáme, že nám ocenění umožní i v této nejisté době být majákem naturální a lahodné chuti pro všechny lidi dobré vůle a svérázných mravů. A nelze nevyjádřit hrdost nad faktem, že se nám podařilo získat Regionální potravinu do našeho krásného krajského města,“ radoval se Štěpán Ren, majitel společnosti Naturen vyrábějící Kauboy stopro jablečný močt právě v Ústí nad Labem.

Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.