Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Plzeňském kraji se Regionální potravinou pyšní Aroniový elixír a Cibuláda

29. 8. 2022

Letošní Regionální potravinu Plzeňského kraje získaly mezi jinými Aroniový elixír od Petry Kratejlové či Cibuláda od Jitky Červenkové. Ocenění si výrobci převzali v sobotu 27. srpna na Dožínkách Plzeňského kraje v Chanovicích.

Letos se o ocenění ucházelo 28 výrobců se 119 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 27. srpna ředitel RO SZIF České Budějovice Jiří Chmel a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Plzeňského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

JALAPEŇOS KLOBÁSA S ČEDAREM

AB BOR

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

PEČENÝ VEPŘOVÝ BOK S CIBULÍ

JOSEF VANICKÝ

 3

Sýry včetně tvarohu

JAROVSKÝ ČERSTVÝ SÝR PŘÍRODNÍ

JINDŘIŠKA JANDEČKOVÁ

 4

Mléčné výrobky ostatní

JOGURT JEČMÍNEK

VÁCLAV DUB

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

CHLÉB STAROČESKÝ KVASOVÝ

PEKAŘSTVÍ MALINOVÁ

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

ŘEZ S LANÝŽOVOU NÁPLNÍ

STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A POTRAVINÁŘSKÁ, KLATOVY

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

ARONIOVÝ ELIXÍR ZE ŠUMAVY ALK. 7 % OBJ.

PETRA KRATEJLOVÁ

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

CIBULÁDA

JITKA ČERVENKOVÁ

 9

Ostatní

SIVEN UZENÝ S HLAVOU

ZPRACOVNA RYB KLATOVY

„Máme velkou radost, že jsme ocenění získali už podruhé. To nám potvrzuje, že naši práci děláme dobře. Očekáváme, že nám ocenění přivede další spokojené zákazníky a naše značka Potěšení ve skle bude i nadále zárukou kvality,“ říká Petra Vanická, která se svým manželem Josefem získala letošní Regionální potravinu za Pečený vepřový bok s cibulí.

Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.