29. 8. 2022
Letošní Regionální potravinu Plzeňského kraje získaly mezi jinými Aroniový elixír od Petry Kratejlové či Cibuláda od Jitky Červenkové. Ocenění si výrobci převzali v sobotu 27. srpna na Dožínkách Plzeňského kraje v Chanovicích.
Letos se o ocenění ucházelo 28 výrobců se 119 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 27. srpna ředitel RO SZIF České Budějovice Jiří Chmel a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Plzeňského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
JALAPEŇOS KLOBÁSA S ČEDAREM AB BOR |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
PEČENÝ VEPŘOVÝ BOK S CIBULÍ JOSEF VANICKÝ |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
JAROVSKÝ ČERSTVÝ SÝR PŘÍRODNÍ JINDŘIŠKA JANDEČKOVÁ |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
JOGURT JEČMÍNEK VÁCLAV DUB |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
CHLÉB STAROČESKÝ KVASOVÝ PEKAŘSTVÍ MALINOVÁ |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
ŘEZ S LANÝŽOVOU NÁPLNÍ STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A POTRAVINÁŘSKÁ, KLATOVY |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
ARONIOVÝ ELIXÍR ZE ŠUMAVY ALK. 7 % OBJ. PETRA KRATEJLOVÁ |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
CIBULÁDA JITKA ČERVENKOVÁ |
9 |
Ostatní |
SIVEN UZENÝ S HLAVOU ZPRACOVNA RYB KLATOVY |
„Máme velkou radost, že jsme ocenění získali už podruhé. To nám potvrzuje, že naši práci děláme dobře. Očekáváme, že nám ocenění přivede další spokojené zákazníky a naše značka Potěšení ve skle bude i nadále zárukou kvality,“ říká Petra Vanická, která se svým manželem Josefem získala letošní Regionální potravinu za Pečený vepřový bok s cibulí.
Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556