23. 2. 2018
Tisková zpráva
Praha 23. února 2018 – Příznivci dobrého jídla a pití by měli zbystřit. 27. února totiž startuje gastronomická přehlídka v podobě mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) se veletrhu účastní pravidelně. Letos se zde představí společně s 15 výrobci kvalitních potravin, kteří se mohou u svých výrobků pochlubit značkou Regionální potravina nebo Klasa. Součástí Salimy je také Festival chutí, ani tady nebudou kvalitní potraviny chybět. Zastupovat je bude 26 oceněných výrobců.
Od 27. února do 2. března se na brněnském výstavišti koná mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA. Ve společné expozici SZIF se značkami KLASA a Regionální potravina, kterou návštěvníci najdou v pavilonu A1, se představí 15 oceněných výrobců.
Součástí expozice bude také informační pult SZIF, kde se mohou zájemci dovědět informace o činnosti Fondu a především o novinkách a změnách v dotačních titulech. Návštěvníci mohou konzultovat se zaměstnanci SZIF aktuální strukturu podpor nebo si vybrat potřebné informace či údaje z bohaté nabídky informačních materiálů a přehledů.
V době od 1. do 3. března bude na Výstavišti Brno v pavilonu C probíhat také Festival chutí. Ten představí přes 50 českých a moravských minipivovarů, ale nebudou chybět ani stánky s kvalitními potravinami. Výrobky oceněné značkou Klasa a Regionální potravina zde bude prezentovat 26 výrobců.
Návštěvníci mohou v rámci obou akcí ochutnat a zakoupit oceněné sýry, paštiky, masné i pekařské výrobky, majonézy a omáčky, šťávy, mošty, ale také pivo, slivovici a mnohé další. Těšit se mohou na bohatý doprovodný program, na své si přijde určitě každý. Veletrh nabídne tradiční soutěže o nejlepší exponáty Zlatá Salima i v pekařském umu, v rámci festivalu VINEX se představí vinaři i výrobci vinařských technologií. Zájemci o kulinářské speciality se například dozví, jak uvařit černé brambory i marinovaného kapra nebo co vše se dá přichystat z arónie.
Seznam výrobců oceněných kvalitních potravin, kteří se Salimy a Festivalu chutí účastní, uvádíme v následujících tabulkách. Věříme, že se zde bude návštěvníkům líbit a že si pochutnají.
Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF
Seznam výrobců ve společné expozici SZIF a kvalitních potravin:
CERIA s.r.o. |
RP |
Hraška na zahušťování |
CORAX Trading, s.r.o. |
RP |
Jihočeské Jerky zvěřina kořeněné |
Čongrády s.r.o. |
RP |
Játrová tradiční paštika |
Fajna pasta s.r.o. |
RP |
NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou |
Farma Menšík |
RP |
BIO FARMÁŘSKÝ SÝR |
Jaroslava Fojtíková |
RP |
Slezská zeleninová bašta jemná |
Jatka Lanškroun s.r.o. |
RP |
Vepřové maso ve vlastní šťávě 500g a 250g, Staročeské hovězí |
Jitka Šimůnková |
RP |
Krásenská rozhledna - bylinná směs, Krásenské čajování - Andělské s kardamomem, Krásenské čajování – švestkové |
Karamelový sen, s.r.o. |
RP |
Českokrumlovský karamel od Vaška, ČESKOKRUMLOVSKÝ KARAMEL OD VAŠKA - EVIN MLS, Českokrumlovský karamel od Vaška - pampeliškový |
Lubomír Janhuba |
RP |
aroniovo-bezový NEKTAR (Aronie z podbeskydí), aroniovo-bezový SIRUP |
Marcel Gregor |
RP |
MED pastový S PROPOLISEM |
MAUZ-výroba, s.r.o. |
RP |
Hlubocká klobása, Pikantní klobása |
Nožička s.r.o. |
RP |
Levandulky |
Pekařství Křižák, s.r.o. |
RP |
Kloboucký rohlík, Zelná pochoutka |
Petr Sokol |
RP |
Vepřové sádlo se škvarky |
Radek Bartoš |
RP |
Dýňový olej lisovaný za studena |
Solertus, s.r.o. |
RP |
Bylinný čaj květový |
COOC FOOD s.r.o. |
RP/Klasa |
Bezlepkový semínkový BIO, Žitné Crackers, Žitný chléb celozrnný BIO, Žitný chléb Chia BIO, Žitný chléb Hokkaido, Žitný chléb Hokkaido BIO, Žitný chléb Ořechový BIO, Žitný chléb Pohanka BIO, Žitný chléb s mrkví, Žitný chléb s mrkví BIO, Žitný chléb s rajčaty, Žitný chléb BIO celozrnný |
Fabio produkt, s.r.o. |
RP/Klasa |
MANKA GRIL - STEAK, MANKA řepkový olej za studena lisovaný, nerafinovaný, MANKA - SALÁTOVÁ |
ZP Otice a.s. |
Klasa |
Šťáva z Otického kysaného zelí |
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556