Facebook  Youtube
Regionální potravina

Soutěž Regionální potravina už zná vítěze v polovině krajů České republiky

25. 5. 2011

V sedmi krajích už znají vítěze soutěže Regionální potravina. Od letošního roku tak může tuto značku nově po čtyři roky užívat 54 výrobků. V dalších šesti krajích na vyhodnocení čekají. Projekt Ministerstva zemědělství po loňském úspěšném prvním ročníku zaznamenává i letos velký zájem producentů, zemědělců i spotřebitelů.

"Letos soutěž doplní televizní pořad Toulavá kamera ochutnává Česko, který budou moci diváci sledovat v létě vždy v pátek večer. Seriál představí různé regionální podniky, místní tradice a také samozřejmě regionální potraviny,“ upozorňuje ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Druhý ročník soutěže, ve kterém jsou už známi vítězové z Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého, Olomouckého, Pardubického a Plzeňského kraje a kraje Vysočina, přinesl několik novinek. Například, že značka je udělována namísto na šest let nově pouze na čtyři roky a také byly rozšířeny soutěžní kategorie z šesti na devět.

„Vítězové představují své výrobky v jednotlivých krajích, kde je mohou lidé ochutnat a koupit. K více než sedmdesáti oceněným výrobkům z loňska přibývají další desítky potravin, jimž odborná porota přiznala vítězství v soutěži Regionální potravina letos. Zákazníkům se tak významně rozšiřuje nabídka a možnost zaměřit se při nakupování na skutečně kvalitní a čerstvé potraviny,“ říká ministr Fuksa. Přehled ochutnávek a dalších akcí spojených se soutěží Regionální potravina je průběžně aktualizován na www.regionalnipotravina.cz

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí MZe

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.