29. 9. 2021
Karamelový větrník od prince nebo KOZÍ ŽERVÉ to jsou jen některé z výrobků, které se nově mohou pochlubit oceněním Regionální potravina. V Královéhradeckém kraji získalo značku kvality celkem sedm producentů.
Certifikáty si ocenění výrobci převzali na vinařském festivalu Hradecký Koštýř. I tam bylo možné oceněné výrobky samozřejmě ochutnat nebo si je zakoupit. Vítězům soutěže Regionální potravina v Královehradeckém kraji poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra zemědělství Aleš Kendík.
Krajský koordinátor soutěže Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o. uvedl: „Do soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2021 se přihlásilo rekordních 178 výrobků, což bylo nejvíce za dvanáctiletou historii pořádání této soutěže. Nejpočetněji zastoupenou kategorií byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Hodnotitelská komise zde vybírala z 38 vzorků.“
Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2021 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
HOVĚZÍ PÁRKY HAVLÍKŮV DVŮR |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy |
FARMÁŘSKÝ MAZÁNEK Z MANGALICE S CIBULÍ Ing. Jan Bošina, Vernéřovice |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
KOZÍ ŽERVÉ Krkonošská kozí farma |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
Farmářské mléko Karsit Agro |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
Žitný kvasový chléb s otrubami Jiří Rudolf, Česká Skalice |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
Karamelový větrník od prince Radka Luňáková, Černilov |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
PODORLICKÁ VIŠŇOVICE Podorlická sodovkárna |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
Nevyhlášeno |
9. |
Ostatní |
Nevyhlášeno |
Jedním z výrobků, který může na svém obalu prezentovat logo Regionální potravina, jsou HOVĚZÍ PÁRKY. Josef Havlík z firmy HAVLÍKŮV DVŮR o ocenění řekl: „Regionální potravinu chápeme jako známku, že naši práci děláme dobře. Je to ocenění pro lidi, pro naše přátele i kolegy, s kterými spolupracujeme.“
Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo užívat značku Regionální potravina, což značí, že výrobky jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556