Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje předána

18. 7. 2022

Osm producentů si převzalo ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2022. Na XVIII. Bečovské slavnosti si pro něj přišla i Marie Květoňová za Sedlácký kozí sýr a Petr Hnat za Otesánka.

Hodnotitelská komise letos v kraji vybírala z 87 přihlášených výrobků. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 16. 7. ředitel RO SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

PAŠTIKA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

ROMAN KRČMA

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

NEVYHLÁŠENO

 3

Sýry včetně tvarohu

SEDLÁCKÝ KOZÍ SÝR S VLAŠSKÝM OŘECHEM

MARIE KVĚTOŇOVÁ

 4

Mléčné výrobky ostatní

SELSKÝ JOGURT BÍLÝ

HOLLANDIA KARLOVY VARY

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

OTESÁNEK

PETR HNAT

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚNEČEK AMÁLIE

VERONIKA AMÁLIE KUŠNIR

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

KRUŠNOHOR SVĚTLÝ LEŽÁK 12° INSIDE

PIVOVAR KRUŠNOHOR

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ANDĚLSKÉ ČAJOVÁNÍ ROZHLEDNA

JITKA ŠIMŮNKOVÁ

 9

Ostatní

MED Z VČELAŘSTVÍ M+M

MIROSLAV DIMO

Slavnostní předávání Regionální potravina Karlovarský kraj

„Vařit pivo není vůbec jednoduché a dotáhnout celý proces výroby k dokonalosti je otázkou trpělivé práce a zkušeností, které stále nabíráme. Věříme, že ocenění naše výrobky zviditelní a přiměje nové zákazníky, aby nám dali šanci a naše piva ochutnali. Myslím si, že Regionální potravina je v očích lidí známkou kvality, a tak jsme rádi, že jsme se stali její součástí,“ vyjádřil se po převzetí ocenění Vratislav Kopecký z Pivovaru Krušnohor.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.