20. 12. 2012
Vážení přátelé a příznivci Regionálních potravin, vánoční svátky a konec roku jsou tradičně spojeny se setkáváním s rodinou a přáteli. Ke sváteční atmosféře neodmyslitelně patří i společně připravené dobré jídlo. A pokud má být opravdu domácí, neměly by chybět suroviny přímo z vašeho kraje.
Například bramborový salát na Vysočině připravují ze speciální odrůdy brambor k tomu určené: z oceněných Keřkovských rohlíčků z České Bělé. Vyzkoušejte recept na tento tradiční bramborový salát.
Přejeme vám, abyste si nastávající vánoční čas mohli vychutnat podle vašich představ a nejlépe ve společnosti kvalitních potravin oceněných značkou Regionální potravina.
Tradiční bramborový salát
Suroviny:
Postup přípravy:
Brambory uvaříme den předem, nakrájíme na kostičky, přidáme stejně nakrájené okurky, vařenou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a hrášek. Osolíme, opepříme, případně přikyselíme a vše zlehka promícháme s majonézou (můžeme zředit bílým jogurtem). Necháme uležet. Na míse ozdobíme čtvrtkami vařených vajec a sladkokyselými okurkami.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556