4. 10. 2021
Již tradičně proběhlo předání certifikátů Regionální potravina v Karlovarském kraji. V krajské soutěži získalo ocenění celkem 9 producentů. Mezi oceněnými produkty jsou jak masné a mléčné výrobky, tak i pekařské a cukrářské výrobky či nápoje. Předání certifikátů proběhlo v rámci Svatováclavského vinobraní na hradě Loket.
Více jak 80 produktů, které se do soutěže Regionální potravina v kraji přihlásilo, posuzovala hodnotitelská komise na základě komplexních parametrů a zároveň se soustředila na vazbu k danému regionu, kvalitativní charakteristiky, složení samotného výrobku a samozřejmě na senzorické vlastnosti. Komise posuzovala produkty celkem od 17 výrobců.
Vítězům soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.
Komise navrhla ocenění Regionální potravina těmto výrobkům a producentům:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
Krušnohorská pečeně Roman Krčma, Karlovy Vary |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
HOVĚZÍ – svíčková Statek Hlinky |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
Adam STATEK BOR ZEOS |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
Děpoltovické bio máslo Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
Bezlepkový veganský jablečný koláč Markéta Pavelková, Loket |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
Pařížský dort Jana Bystřická, Nová Role |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
PŠENIČNÝ SPECIÁL 11º Pivovar PERMON |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
Žlutická sušená ŘEPA červená CHIPSY REGENT PLUS Žlutice |
9. |
Ostatní |
Podestýlková vejce Zephyr Františkovy Lázně |
Jiří Kubernát z Děpoltovické farmy, která je zaměřena na ekologickou výrobu v oblasti živočišné výroby a která získala ocenění za své bio máslo, uvedl „Zisk ocenění mě velmi potěšil a vážím si ho. Beru to jako odměnu za naši tvrdou práci. Zároveň je to pro nás přínosné i z praktického hlediska. Díky publicitě s tím spojené nás objeví noví lidé, přijdou si koupit máslo a rovnou zkusí i nějaký další výrobek z našeho sortimentu. Také nám to dá plusové body, když žádáme o dotaci. A samozřejmě nás to i zahřeje na srdci.“
Regionální koordinátor ze společnosti F E S T I N G, s. r. o., řekl „Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden.“
Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 517 produktů od 371 výrobců.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556