19. 1. 2016
Staňte se jedním z přibližně stovky producentů, kteří letos získají pro některý ze svých produktů ocenění Regionální potravina! Letos máte navíc možnost zúčastnit se bezplatně semináře, který se bude týkat správného značení potravin a detailů týkajících se přihlašování do soutěže.
Od 1. 1. 2016 je možné do soutěže Regionální potravina přihlašovat výrobky v Jihomoravském, Královéhradeckém, Pardubickém a Zlínském kraji, od 11. 1. 2016 dále v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, další kraje se budou připojovat. Tabulku s přesnými termíny naleznete pod textem či si informace platné ve vašem kraji můžete zobrazit na odkazu http://www.regionalnipotravina.cz/pro-vyrobce/. Zde jsou také zveřejněny platná pravidla soutěže (Metodika pro udělování značky „Regionální potravina“) a přihlašovací formuláře.
Do soutěže mohou být přihlášeny produkty vyrobené v daném regionu a podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 procent. Hlavní složka musí být stoprocentně domácího původu a dalším základním předpokladem je samozřejmě vynikající kvalita. V každém kraji se potom soutěží v následujících kategoriích:
Máte zájem se soutěže zúčastnit a chcete si být jisti, že přihlášku správně vyplníte a že vaše výrobky splní požadavky soutěže? Mimo pomoci krajských koordinátorů soutěže jsme v letošním roce nově pro zájemce také v každém z krajů připravili jedinečnou možnost zúčastnit se semináře, který se bude týkat správného značení potravin a detailů týkajících se přihlašování do soutěže. Bezplatná konzultace se zástupci dozorových orgánů a ministerstva zemědělství objasní jakékoli dotazy v oblasti potravinářské legislativy a značení potravinářských výrobků. Výrobci se zde také mohou dozvědět, jak se do soutěže přihlásit, jak měnit a aktualizovat nahlášené údaje a další užitečné informace.
Budeme se těšit i na Vaši účast v soutěži!
Termínová tabulka pro jednotlivé kraje:
Název kraje |
Přihlašování do soutěže |
Seminář "Značení potravin a Regionální potravina" pro veřejnost |
Hodnotitelská komise |
Jihočeský |
20. 1. -20. 3. 2016 |
24. 2. 2016 |
25. 5. 2016 |
Jihomoravský |
1. 1. -22. 2. 2016 |
28. 1. 2016 |
18. 3. 2016 |
Karlovarský |
2. 5. -3. 6. 2016 |
23. 3. 2016 |
9. 6. 2016 |
Královehradecký |
1. 1. -31. 3. 2016 |
3. 3. 2016 |
19. 4. 2016 |
Liberecký |
1. 3. -25. 3. 2016 |
25. 2. 2016 |
20. 4. 2016 |
Moravskoslezský |
11. 1. -1. 4. 2016 |
17. 3. 2016 |
5. 5. 2016 |
Olomoucký |
14. 3. -30. 4. 2016 |
16. 3. 2016 |
27. 5. 2016 |
Pardubický |
1. 1. -31. 3. 2016 |
9. 3. 2016 |
21. 4. 2016 |
Plzeňský |
1. 2. -17. 3. 2016 |
10. 3. 2016 |
5. 4. 2016 |
Středočeský |
1. 2. -29. 2. 2016 |
4. 2. 2016 |
30. 3. 2016 |
Ústecký |
11. 1. -29. 2. 2016 |
3. 2. 2016 |
13. 4. 2016 |
Vysočina |
1. 4. -6. 5. 2016 |
2. 3. 2016 |
3. 6. 2016 |
Zlínský |
1. 1. -8. 3. 2016 |
27. 1. 2016 |
7. 4. 2016 |
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556