Facebook  Youtube
Regionální potravina

Byl zahájen sedmý ročník soutěže o ocenění Regionální potravina 2016

19. 1. 2016

Staňte se jedním z přibližně stovky producentů, kteří letos získají pro některý ze svých produktů ocenění Regionální potravina! Letos máte navíc možnost zúčastnit se bezplatně semináře, který se bude týkat správného značení potravin a detailů týkajících se přihlašování do soutěže.

Od 1. 1. 2016 je možné do soutěže Regionální potravina přihlašovat výrobky v Jihomoravském, Královéhradeckém, Pardubickém a Zlínském kraji, od 11. 1. 2016 dále v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, další kraje se budou připojovat. Tabulku s přesnými termíny naleznete pod textem či si informace platné ve vašem kraji můžete zobrazit na odkazu http://www.regionalnipotravina.cz/pro-vyrobce/. Zde jsou také zveřejněny platná pravidla soutěže (Metodika pro udělování značky „Regionální potravina“) a přihlašovací formuláře.

Do soutěže mohou být přihlášeny produkty vyrobené v daném regionu a podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 procent. Hlavní složka musí být stoprocentně domácího původu a dalším základním předpokladem je samozřejmě vynikající kvalita. V každém kraji se potom soutěží v následujících kategoriích:

  1. Masné výrobky tepelně opracované,
  2. Masné výrobky trvanlivé,
  3. Sýry včetně tvarohu,
  4. Ostatní mléčné výrobky,
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin,
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek,
  7. Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína),
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě,
  9. Ostatní

Máte zájem se soutěže zúčastnit a chcete si být jisti, že přihlášku správně vyplníte a že vaše výrobky splní požadavky soutěže? Mimo pomoci krajských koordinátorů soutěže jsme v letošním roce nově pro zájemce také v každém z krajů připravili jedinečnou možnost zúčastnit se semináře, který se bude týkat správného značení potravin a detailů týkajících se přihlašování do soutěže. Bezplatná konzultace se zástupci dozorových orgánů a ministerstva zemědělství objasní jakékoli dotazy v oblasti potravinářské legislativy a značení potravinářských výrobků. Výrobci se zde také mohou dozvědět, jak se do soutěže přihlásit, jak měnit a aktualizovat nahlášené údaje a další užitečné informace.

 

Budeme se těšit i na Vaši účast v soutěži!

 

Termínová tabulka pro jednotlivé kraje:

 

Název kraje

Přihlašování do soutěže

Seminář "Značení potravin a Regionální potravina" pro veřejnost

Hodnotitelská komise

Jihočeský

20. 1. -20. 3. 2016

24. 2. 2016

25. 5. 2016

Jihomoravský

1. 1. -22. 2. 2016

28. 1. 2016

18. 3. 2016

Karlovarský

2. 5. -3. 6. 2016

23. 3. 2016

9. 6. 2016

Královehradecký

1. 1. -31. 3. 2016

3. 3. 2016

19. 4. 2016

Liberecký

1. 3. -25. 3. 2016

25. 2. 2016

20. 4. 2016

Moravskoslezský

11. 1. -1. 4. 2016

17. 3. 2016

5. 5. 2016

Olomoucký

14. 3. -30. 4. 2016

16. 3. 2016

27. 5. 2016

Pardubický

1. 1. -31. 3. 2016

9. 3. 2016

21. 4. 2016

Plzeňský

1. 2. -17. 3. 2016

10. 3. 2016

5. 4. 2016

Středočeský

1. 2. -29. 2. 2016

4. 2. 2016

30. 3. 2016

Ústecký

11. 1. -29. 2. 2016

3. 2. 2016

13. 4. 2016

Vysočina

1. 4. -6. 5. 2016

2. 3. 2016

3. 6. 2016

Zlínský

1. 1. -8. 3. 2016

27. 1. 2016

7. 4. 2016

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.